M.Schulz: Έκπληξη και απογοήτευση για την εκλογή Trump - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

M.Schulz: Έκπληξη και απογοήτευση για την εκλογή Trump

  • Την έκπληξη και την απογοήτευσή του για την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο «Europe1».


Όπως τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, «μετά το Brexit ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην.. Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οικο».
Εξήγησε ότι η έκπληξή του για το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι «μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε σε μια νίκη της Clinton, για να αποφευχθεί μια πλειοψηφία στον Trump, ο οποίος κατά την εκστρατεία κινητοποίησε με τρόπο αρνητικό και επιθετικό τα συναισθήματα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε συμβουλευτικό θεσμό, πράγμα επικίνδυνο για ένα πρόεδρο των ΗΠΑ».
Ο Martin Schulz δήλωσε παράλληλα απογοητευμένος, « διότι οι δυνάμεις των Δημοκρατικών δεν έπεισαν και δεν κινητοποίησαν όπως έπρεπε τις μειονότητες ώστε να εμποδιστεί η νίκη Trump».
Ο πρόεδρος του ΕΚ θεωρεί ότι είναι δυνατή η μελλοντική συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ εφ' όσον υπάρξει σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.
Bookmark and Share