NASA: Η Γη δεν κινδυνεύει από αστεροειδή... αλλά καλού-κακού προετοιμαζόμαστε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

NASA: Η Γη δεν κινδυνεύει από αστεροειδή... αλλά καλού-κακού προετοιμαζόμαστε.


  • Η NASA και η FEMA διαβεβαιώνουν ότι η Γη δεν κινδυνεύει από πτώση αστεροειδή για τον επόμενο αιώνα, διαψεύδοντας σχετικές ανησυχίες που κατά καιρούς κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Η NASA έχει...δημιουργήσει ειδική υπηρεσία που παρακολουθεί τα ουράνια αντικείμενα που περνούν γύρω από τη Γη και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 659 αστεροειδείς οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα σενάριο όπως αυτό της ταινίας «Αρμαγεδδών».

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κανένα από αυτά τα περιφερόμενα βράχια του σύμπαντος μπορεί να αποτελέσει πραγματική απειλή για τη Γη, είτε διότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή είτε διότι οι αστεροειδείς οι ίδιοι είναι πολύ μικροί για να προκαλέσουν πρόβλημα.

Το… αστείο της υπόθεσης είναι ότι πριν από μερικές εβδομάδες, η NASA, η FEMA (η ομοσπονδιακή υπηρεσία εκτάκτων αναγκών) και δεκάδες άλλες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πραγματοποίησαν άσκηση προσομοίωσης σύγκρουσης αστεροειδούς 100 μέτρων στο Λος Άντζελες.

Το σενάριο προέβλεπε ότι ο αστεροειδής θα κατέστρεφε τα πάντα σε ακτίνα 48 χιλιομέτρων και θα προκαλούσε δεκάδες χιλιάδες απώλειες.

Η NASA, μάλιστα, παρακολουθεί συνεχώς τα αστρικά σώματα γύρω από τη Γη και έχει επεξεργαστεί και σενάριο για την περίπτωση που κάποιο από αυτά τα διαστημικά βράχια αρχίσει να αποκτά… επικίνδυνες διαθέσεις: το σενάριο προβλέπει την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου το οποίο θα συγκρουστεί με τον αστεροειδή.

Η NASA εκτιμά ότι η κατασκευή ενός τέτοιο σκάφους θα απαιτούσε περίπου δύο χρόνια, οπότε επεξεργάζεται και εναλλακτικές, όπως μαζικές εκκενώσεις πόλεων κλπ.
Bookmark and Share