Times: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει 300.000 στρατιώτες για επέμβαση στην Βαλτική - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Times: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει 300.000 στρατιώτες για επέμβαση στην Βαλτική

  • Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε διαδικασία εκπαίδευσης και συγκέντρωσης 300.000 στρατιωτών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν εντατικά τους ερχόμενους 2 μήνες ώστε να αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης πως η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται σε συνέχεια την διαρκώς εντεινόμενης...ανησυχίας των μελών του ΝΑΤΟ για τις ρωσικές πρακτικές στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Σόλντεμπεργκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει δώσει σαφείς εντολές τόσο αναφορικά με την εκπαίδευση όσο και με τον τρόπο που οφείλουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις να δράσουν σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης με την Ρωσία.

Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν πως η συγκέντρωση και η εκπαίδευση ενός τέτοιου αριθμού στρατιωτών είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση η οποία απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες εντατικών προσπαθειών.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη ενέργεια δείχνει πως οι σχέσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας οδηγούνται στα άκρα παρά τις πρόσφατες δηλώσεις Πούτιν πως «η Ρωσία δεν απειλεί και δεν επιτίθεται σε κανέναν».
Bookmark and Share