Προς πολιτικό αδιέξοδο η πΓΔΜ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Προς πολιτικό αδιέξοδο η πΓΔΜ

  • Στενεύουν τα περιθώρια για τον Ν. Γκρούεφσκι και τον σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, αφού την Κυριακή λήγει η προθεσμία της 20ήμερης εντολής που είχε πάρει από τον πρόεδρο Γκ. Ιβάνοφ ώστε να παρουσιάσει βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. 


Το αλβανικό DUI και ο αρχηγός του, Αλί Αχμέτι, φέρονται να μην είναι διατεθειμένοι να... συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γκρούεφσκι και οριακή πλειοψηφία 61 βουλευτών σε σύνολο 120. Προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο, πληροφορίες έφεραν χθες τον Αχμέτι να προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον σημερινό ΥΠΕΞ Ν. Πόποσκι.
Πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα είναι ο Αλβανός Τ. Τζαφέρι, ενώ το DUI θα πάρει τρία κρίσιμα υπουργεία. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πολιτική αποστρατεία του Ν. Γκρούεφσκι, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα το δεχτεί.
Από την άλλη, ο τελευταίος δεν θα ήθελε με τίποτα να δοθεί η εντολή από τη Δευτέρα στον Ζ. Ζάεφ, ο οποίος κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ώστε να κάνει την κάθαρση και να οδηγήσει αργότερα τη χώρα σε νέες εκλογές.
Bookmark and Share