«Κήρυγμα» με το... καλημέρα σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«Κήρυγμα» με το... καλημέρα σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου

  • Τι είπε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου.


Με… κήρυγμα προς τους δημοσιογράφους ξεκίνησε την θητεία του ως νέος εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ο Σον Σπάισερ, ο οποίος «μάλωσε» τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για..άρθρα που δημοσιεύτηκαν την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο κ. Σπάισερ δαπάνησε περίπου 10 λεπτά από την πρώτη ενημέρωση Τύπου για να σχολιάσει συγκεκριμένα δημοσιεύματα. «Χτες, την ώρα που το έθνος μας και ο κόσμος παρακολουθούσε μια ειρηνική μεταφορά της εξουσίας, ορισμένα μέλη του Τύπου ασχολούταν με σκόπιμη μεταφορά ψευδών ειδήσεων» ανέφερε ο κ. Σπάισερ, που στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Αρχικά διέψευσε δημοσίευμα που έλεγε ότι απομακρύνθηκε από το οβάλ γραφείο προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το μέσο που μετέφερε την «είδηση» αυτή είχε ήδη διορθώσει το δημοσίευμα και μάλιστα αρκετά πριν το σχόλιο του κ. Σπάισερ.
Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και από τα δημοσιεύματα που συνέκριναν το μέγεθος του πλήθους στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ με αυτό της ορκωμοσίας Ομπάμα το 2009. «Ο πρόεδρος Τραμπ είχε το μεγαλύτερο αριθμό θεατών που έχουν παραστεί ποτέ σε ορκωμοσία» τόνισε, διευκρινίζοντας λίγη ώρα αργότερα ότι προσμετρά και αυτούς που παρακολούθησαν την ορκωμοσία ανά τον κόσμο.
Η Nielsen εκτιμά ότι 31 εκατομμύρια θεατές από τις ΗΠΑ παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την τελετή ορκωμοσίας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τους θεατές που παρακολούθησαν την δεύτερη ορκωμοσία του Ομπάμα (20,6 εκατομμύρια) αλλά σαφώς μικρότερος από τα 37,8 εκατομμύρια την πρώτης.
Το «ρεκόρ» συνεχίζει να κατέχει, ούτως ή αλλιώς, η ορκωμοσία του Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981, την οποία παρακολούθησαν 41,8 εκατομμύρια άνθρωποι.
«Είχε τους περισσότερους θεατές ορκωμοσίας, τελεία –τόσο δια ζώσης όσο και από μακριά» επέμεινε ο κ. Σπάισερ.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι 250.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Τραμπ αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο επίσημος αριθμός.
Το 2009, πάνω από 1,8 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία Ομπάμα.
«Αυτές οι προσπάθειες να μειωθεί ο ενθουσιασμός για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες» τόνισε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να θεωρεί υπόλογο τον Τύπο και θα απευθύνεται στο κοινό μέσω κοινωνικών δικτύων.
Bookmark and Share