Λουκέτο στο ΔΟΛ βάζουν τράπεζες και Κυβέρνηση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Λουκέτο στο ΔΟΛ βάζουν τράπεζες και Κυβέρνηση..

Το σκίσιμο της ..γάτας (Ιμαλαίων)
  • Δεσμεύτηκαν όλα τα έσοδα από τις τράπεζες, σε κατασχέσεις προχώρησε το δημόσιο
  • Οι τράπεζες διέκοψαν τα διαφημιστικά του πακέτα
  • Καμία διαφήμιση την Κυριακή στο ΒΗΜΑ






Τη χαριστική βολή στο ΔΟΛ έδωσαν στις 27 Ιανουαρίου του 2017 οι τράπεζες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβέρνηση αλλά και τις φορολογικές αρχές.
Ειδικότερα οι ... τράπεζες προχώρησαν στη δέσμευση όλων των εσόδων του ΔΟΛ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Οργανισμός να έχει κανένα έσοδο, ούτε καν από τις εμπορικές διαφημίσεις.
Την ίδια στιγμή κατά παράδοξο για την ταχύτητα αντίδρασης τρόπο η εφορία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές του ΔΟΛ οι οποίες μάλιστα είναι μικρού ύψους ενώ δεν έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες σε εταιρίες που οφείλουν στο δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Εν τω μεταξύ με επιστολές που έστειλαν στο ΔΟΛ τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν τη διακοπή των διαφημιστικών του προγραμμάτων προς τον Οργανισμό.
Ταυτόχρονα και όλοι οι διαφημιζόμενοι απέσυραν χθες το απόγευμα όλες τις διαφημίσεις για τις οποίες είχαν δώσει εντολές δημοσίευσης στο Βήμα της Κυριακής.
Με τον τρόπο είναι θέμα ημερών το λουκέτο όχι μόνο στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και Νέα αλλά και στα υπόλοιπα μέσα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή το Βήμα κυκλοφορεί με κύριο άρθρο το οποίο περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται και την σοβαρή πιθανότητα αναστολής της έκδοσής του αρχής γενομένης από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 30/1/2017 το πρωί οι τράπεζες καταθέτουν αίτηση ειδικής διαχείρισης με ειδικό διαχειριστή τη Grant Thornton.
Το αίτημα το οποίο έχει συνταχθεί από την περασμένη εβδομάδα αλλά η κατάθεσή του αναβαλλόταν καθημερινά με τις δήθεν διαπραγματεύσεις Σαββίδη και Μπόμπολα και τις θεωρίες της κυβέρνησης με λαγό τον κ. Μπουλόπουλο...

Δυστυχώς αν και η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να σώσει το ιστορικό συγκρότημα ακόμη και στο "και 5'" εντούτοις επέλεξε το λουκέτο φιμώνοντας μέρος της αντιπολιτευτικής ενημέρωσης αλλά και στέλνοντας στην ανεργία τουλάχιστον 500 οικογένειες για λόγους σκοπιμοτήτων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου μπορεί να τα βρήκε σκούρα με τους καναλάρχες αλλά  κατάφερε όπως φαίνεται τελικά να ...σκίσει τη γάτα (Ιμαλαίων).Συγχαρητήρια.



Bookmark and Share