«Μυστήριο» με πίνακα του Ελ Γκρέκο(;) που βρέθηκε σε σπίτι 81χρονου στην Ελευσίνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

«Μυστήριο» με πίνακα του Ελ Γκρέκο(;) που βρέθηκε σε σπίτι 81χρονου στην Ελευσίνα.

  • Πίνακα ζωγραφικής αξίας πάνω από 7 εκατ. ευρώ, δημιουργός του οποίου εικάζεται πως είναι ο Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε σπίτι ηλικιωμένου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο έρευνας της αστυνομίας για την εξάρθρωση σπείρας Ρομά.

To έργο βρέθηκε μεταξύ άλλων σε... μονοκατοικία 81χρονου επιχειρηματία από τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου που ερευνούν την υπόθεση της σπείρας των Ρομά.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 81χρονου, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας Βοκτάς ερευνώντας την υπόθεση. Αρχικά πίστευαν ότι ο ηλικιωμένος είχε συνεργασία με τα μέλη της σπείρας αλλά τελικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αποτελούσε υποψήφιο θύμα τους.

Ο 81χρονος που δηλώνει συλλέκτης υποστηρίζει πως δεν θυμάται πώς περιήλθε στην κατοχή του και ότι ενδεχόμενα να τον είχε η οικογένειά του από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πίνακας θεωρείται παλαιός αλλά οι ειδικοί της Εθνικής Πινακοθήκης (όπου τον έχουν μεταφέρει) διατηρούν επιφυλάξεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για πιστό αντίγραφο της εποχής του διάσημου ζωγράφου.

Αν ο πίνακας είναι αυθεντικός, η αξία του σύμφωνα με τους εκτιμητές, κυμαίνεται από 2,5 έως 7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται για γνήσιο έργο ή για πιστό αντίγραφο έργου του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, θα μεταφερθεί στην Εθνική Πινακοθήκη, για να εξετασθεί από ειδικούς.
Bookmark and Share