Νέου τύπου πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Νέου τύπου πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

  • Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι η επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση που  πραγματοποίησε την Κυριακή αφορούσε έναν νέο τύπου βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης. 


Με την ανακοίνωση αυτή, η Πιονγιάνγκ υπονοεί...  περαιτέρω εξέλιξη του πυραυλικού της προγράμματος, παραβιάζοντας το πλαίσιο αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και πρόκειται για την πρώτη πρόκληση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας από την ανάληψη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Την εκτόξευση αυτή, επέβλεψε ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε ήταν τύπου Pukguksong-2. Πρόκειται για νέο τύπου πυραύλου με στρατηγικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα ζητούν την άμεση διεξαγωγή διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή, ενώ το αναφερόμενο όργανο του ΟΗΕ, αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.