"Ο δικαστής εφαρμόζει το νόμο, δεν φταίει για το κλείσιμο των εφημερίδων" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

"Ο δικαστής εφαρμόζει το νόμο, δεν φταίει για το κλείσιμο των εφημερίδων"

  • Aνακοίνωση-απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ για την -προηγούμενη- αρνητική απόφαση του δικαστή στο "ξεμπλοκάρισμα" τραπεζικού λογαριασμού.

"Ο ρόλος του Δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την... εκτελεστική και νομοθετική εξουσία", είναι η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ για την αρνητική απόφαση του δικαστή στο "ξεμπλοκάρισμα" τραπεζικού λογαριασμού ώστε να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αλλά και το απαραίτητο χαρτί για τη συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων του Οργανισμού.
"Ο Δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ένωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο πριν το Πρωτοδικείο ανακοινώσει την απόφαση του με αφορμή την νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ οι οποίοι ζητούν ανάκληση της επίμαχης απόφασης του δικαστηρίου .
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:
"Την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Δ.Ο.Λ. έγιναν σκληρές αναφορές από τον Τύπο σε βάρος του Δικαστή που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή. Έγινε αναφορά σε "δικαστική απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία", σε "Δικαστή που φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι βλάπτει τις τράπεζες" σε "ακατανόητη απόφαση" που λέει στους εργαζόμενους "κόψτε τον λαιμό σας". Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ΟΥΣ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερα κομβικό ρόλο που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Το "κλείσιμο" μιας εφημερίδας ή άλλου Μέσου Ενημέρωσης περιορίζει την αναγκαία κριτική και τον έλεγχο των κρατικών εξουσιών και αφήνει σ’ αυτές μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσίας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικούν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του Δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Ο Δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς".
Bookmark and Share