Eνισχύοντας τον... ρατσισμό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Eνισχύοντας τον... ρατσισμό.




Τις προάλλες ο υπουργός Μουζάλας είπε πως οι πρόσφυγες στο Ελληνικό έχουν πράγματα που δεν είχαν στα σπίτια τους και ότι τα παιδιά τους πάνε με το σχολικό κάτι που δεν συμβαίνει με τα παιδιά των Ελλήνων! 
Χθες, ο Ανδριανόπουλος σχολίασε πως οι φιλοξενούμενοι μετανάστες στο Ελληνικό έχουν βαρεθεί να τρώνε λαζάνια αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι οι Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια!

Δυο πολιτικοί με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες με αβάσιμες υποθέσεις, κάνουν ό,τι μπορούν ...για να ενισχυθεί ο ρατσισμός.


Και οι δυο δηλώνουν ή σχολιάζουν χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που..  δεν έχουν πραγματική βάση, που συγκρίνουν ανόμοια δεδομένα και που χωρίς επεξεργασία και γνώση οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες είναι κάποιοι άνθρωποι που ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση σε βάρος των Ελλήνων. Ότι οι άνθρωποι αυτοί, απαιτούν κάτι το οποίο δεν το δικαιούνται. Ότι τελικά θα πρέπει να δουν πρώτα τις συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες Έλληνες και μετά να μιλήσουν. Πρόκειται για την ιδανική συνταγή ώθησης ανθρώπων στον ρατσισμό.

Και οι δυο, οδηγούνται στις δηλώσεις τους βασισμένοι σε μια απόλυτα λανθασμένα δεδομένα τα οποία ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι αποδέκτες των μηνυμάτων τους. Οι τελευταίοι, εισπράττουν σχόλια πολιτικών που λίγο ως πολύ τους λένε πως οι μετανάστες και πρόσφυγες τους ζουν σε βάρος τους. Ή τέλος πάντων, έχουν πολυτέλειες τις οποίες δεν έχουν οι Έλληνες. Γι’ αυτό, ας πάψουν να διαμαρτύρονται, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση.

Το κόστος για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, το έχει αναλάβει κάποιος τρίτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε απευθείας στην κυβέρνηση, είτε μέσω διάφορων ΜΚΟ η Ε.Ε. έχει εγκρίνει να δοθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας. Από τα εκατομμύρια αυτά έχει απορροφηθεί μόνο το 50% και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν τα υπόλοιπα χρήματα με ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Μουζάλας, που κάνει τις δηλώσεις διαχωρισμού προνομίων Ελλήνων και μεταναστών, είναι υπουργός της κυβέρνησης που αδυνατεί ν’ απορροφήσει τα κονδύλια.

Η μη απορρόφηση των κονδυλίων, έχει οδηγήσει στο φαινόμενο που καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά από δεκάδες φορείς, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ο.κ. Οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών είναι επιεικώς απαράδεκτες. Ζουν σε παγωμένα αντίσκηνα, πεθαίνουν προσπαθώντας να ζεσταθούν και γενικότερα βιώνουν έναν Γολγοθά. Όλα αυτά δεν οφείλονται στην έλλειψη πόρων, ούτε οι πόροι αυτοί έχουν σχέση με εθνικούς πόρους. Γι’ αυτό, οι συγκρίσεις που κάνουν οι κ. Μουζάλας και Ανδριανόπουλος αφορούν σε ανόμοια πράγματα.

Με τις δηλώσεις αυτές, ενισχύουν την αίσθηση ότι τα χρήματα που δίνονται γι’ αυτούς, θα μπορούσαν να δοθούν για τους Έλληνες (κάτι που δεν έχει βάση). Αυτή την αίσθηση σύγκρισης άσχετων μεταξύ τους δεδομένων, την εισπράττουν οι αποδέκτες των δηλώσεών τους και την θεωρούν δεδομένη. Κάπως έτσι δημιουργείται η αίσθηση ότι οι ξένοι μας παίρνουν ότι μας ανήκει. Κάπως έτσι διαμορφώνεται η βεβαιότητα ότι το κράτος δίνει σημασία στους ξένους και όχι στους Έλληνες. Κάπως έτσι ενισχύεται ο ρατσισμός…
Bookmark and Share