Κινέζοι οι τρεις από τους 4 «μνηστήρες» για την Εθνική Ασφαλιστική - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κινέζοι οι τρεις από τους 4 «μνηστήρες» για την Εθνική Ασφαλιστική


  • Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς οι τέσσερις «μνηστήρες» που παραμένουν στον διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι τις 28 Μαρτίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Το deal είναι σχεδόν υπόθεση των... Κινέζων, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους προέρχονται από την πλέον αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη. Ο λόγος για τη Fosun (γνωστή από τη συμμετοχή της στη Folli Follie αλλά και στο σχήμα που θα αναλάβει το έργο του Ελληνικού), την Gongbao και τη Wintime. Ο τέταρτος «μνηστήρας» είναι η κοινοπραξία των Ελληνοαμερικανών Τζον Κάλαμος και Μάικ Χαλικιά με την αρωγή των Κανελλόπουλου - Αδαμαντιάδη (που απέκτησαν το μερίδιο της AIG στην AIG Greece) και του ομίλου Exin.
Θυμίζουμε ότι οι σύμβουλοι του διαγωνισμού έχουν αποτιμήσει την εταιρεία στα 800 εκατ. - 1 δισ. ευρώ, δηλαδή το τίμημα για το 75% θα ξεκινάει από τα 600 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής εξακολουθούν να είναι αντίθετοι στην πώλησή της και ανακοίνωσαν την προκήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 21 και 22 Μαρτίου. Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι θα επηρεαστούν αρνητικά τα ασφάλιστρα.
Bookmark and Share