Αμετακίνητος στην άρνησή του να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο Aκιντζί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αμετακίνητος στην άρνησή του να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο Aκιντζί


  • Καμία ένδειξη  ότι προτίθεται να επανέλθει στις συνομιλίες, δεν έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Mustafa Akinci, στη συνάντηση που είχε με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Espen Aide. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι...η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε από τον Aide ενημέρωση για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Akinci.
«Δεν προκύπτει κάτι καινούριο σε σχέση με τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς , πέραν των όσων κατά καιρούς δημόσια έχουν ακουστεί από πλευράς του κ. Akinci», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Το μήνυμα μας, πρόσθεσε, προς τον κ. Akinci το μήνυμα γενικότερα προς όλους είναι η ανάγκη σοβαρότητας και προσήλωσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Οι όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, σημείωσε, μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπορούν να εξεταστούν.
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η συζήτηση, που άρχισε στη Γενεύη για το θέμα του τερματισμού του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, θα πρέπει να συνεχιστεί.
Όλοι γνωρίζουν, πολύ περισσότερο τα Ηνωμένα Έθνη που ανέλαβαν τις διαβουλεύσεις για να προετοιμάσουν το έδαφος, πού είναι η δυσκολία στο να καθοριστεί νέα διάσκεψη, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Bookmark and Share