Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες κυβέρνησης - θεσμών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες κυβέρνησης - θεσμών

  • «Αλλάζουν λίγο οι αριθμοί, γίνονται συγκλίσεις, οπότε αυτό είναι καλό», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας, μετά το πέρας της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι «είδαμε τους αριθμούς, είτε στα δημοσιονομικά είτε στις συντάξεις- πόσο πληρώνει το κράτος- και στα φορολογικά- πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι...τέθηκαν και τα θετικά μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση (και στο σκέλος της φορολογίας και στο σκέλος των δαπανών και μέτρα με αναπτυξιακή και με κοινωνική χροιά) και, όπως είπε, υπήρξε σύγκλιση.
Πρόσθεσε ότι οι θεσμοί επιζητούν τα μέτρα να έχουν μεγαλύτερη αναπτυξιακή χροιά, ενώ η κυβέρνηση περισσότερο κοινωνική. Επίσης δήλωσε ότι «πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα και να πιάσουν τόπο», φέρνοντας ως παράδειγμα τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.
Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι ελάχιστη πια η διαφορά με τους θεσμούς και πως ξεπεράστηκε ο σκόπελος για τον ΦΠΑ και τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, χωρίς πάντως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη στις 15.00.
Bookmark and Share