Έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν συρρίκνωση Δημοσίου και μείωση φορολογίας - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν συρρίκνωση Δημοσίου και μείωση φορολογίας

  • Οι πολίτες βλέπουν την ανάκαμψη να προέρχεται από ξένες επενδύσεις και εξαγωγές και όχι από την εισοδηματική πολιτική μιας "φιλολαϊκής κυβέρνησης".


Συρρίκνωση του Δημοσίου και μείωση της φορολογίας, -ακόμη και αν αυτό σημαίνει περικοπή κοινωνικών παροχών- προτιμούν οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με...έρευνα του Οργανισμού "ΔιαΝΕΟσις" την οποία παρουσιάζει την Κυριακή η Καθημερινή.

Παράλληλα, οι Έλληνες βλέπουν την ανάκαμψη να προέρχεται από ξένες επενδύσεις και εξαγωγές και όχι από την εισοδηματική πολιτική μιας "φιλολαϊκής κυβέρνησης".

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,1% θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες ενώ επικρατεί ένας μεγαλύτερος ρεαλισμός και μια διάθεση να δοκιμαστεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης πιο ανοιχτό και λιγότερο εξαρτημένο από το κράτος.

Η παγκοσμιοποίηση, την οποία τρεις στους πέντε ερωτηθέντες θεωρούν απειλή για την Ελλάδα σε αφηρημένο επίπεδο, θεωρείται η μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή στην ευημερία.

Ο ευρωσκεπτικισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, ενώ η εχθρότητα προς τους μετανάστες παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες βλέπει αρνητικά τους μουσουλμάνους, ενώ δύο στους πέντε δηλώνουν ότι θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιού στην Ελλάδα.