"Άδωνις Γεωργιάδης" ο αποστολέας των εκρηκτικών στον Σόιμπλε! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

"Άδωνις Γεωργιάδης" ο αποστολέας των εκρηκτικών στον Σόιμπλε!


  • Το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ως αποστολέα το πακέτο με εκρηκτικά που απεστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο, το οποίο εξουδετερώθηκε από την γερμανική Αστυνομία, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Επίσης ως...διεύθυνση αποστολέα, το δέμα ανέγραφε διεύθυνση από το κέντρο της Αθήνας, που σχετίζεται με τον κ. Γεωργιάδη.

Το δέμα περιελάμβανε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χώρο παράληψης αλληλογραφίας του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα και διενεργούνται προκαταρκτικές έρευνες. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου αρνήθηκε να προβεί σε κάποιοι σχόλιο, λέγοντας ότι οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι "από την πρώτη έρευνα διαπιστώνουμε ότι το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων. Είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όταν θα το άνοιγαν".

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) ένας υπάλληλος του ταχυδρομικού γραφείου του υπουργείου παρατήρησε το ύποπτο πακέτο, καθώς παίρνοντας το από ακτίνες Χ διαπίστωσε ότι υπήρχαν καλώδια.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι ειδικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών εγκατέλειψαν το κτίριο και εκκενώθηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.

Η έρευνα διήρκεσε αρκετές ώρες.

Αντίδραση Γεωργιάδη

"Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, του οποίου βιβλιοπωλείο στην Κηφισιά έγινε στόχος επίθεσης με γκαζάκια.

"Ήταν κανονικό τρομοκρατικό χτύπημα και φαντάζομαι θα ακολουθήσει και προκήρυξη", δήλωσε. Μιλώντας στο ρ/σ Alpha, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η επίθεση συνδέεται με τη δημόσια υποστήριξη που εξέφρασε προς τον κ. Τόσκα για την εκκένωση των καταλήψεων.

"Ενοχλώ και θέλουν να με τρομοκρατήσουν, απειλούν τη ζωή μου αλλά δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, δεν μπορώ να ζήσω με τον τρόμο, η Δημοκρατία προχωράει", είπε, υπογραμμίζοντας ότι φοβάται η οικογένειά του και οι εργαζόμενοί του.
Bookmark and Share