Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για τον Αρτέμη Σώρρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για τον Αρτέμη Σώρρα

Από τη σκιά της Ακρόπολης και τους όρκους στο Δία, με την εικόνα του να κατακλύζει τις τηλεοπτικές οθόνες, ο Αρτέμης Σώρρας μετατρέπεται πια σε ύποπτο κακουργηματικών πράξεων για τη Δικαιοσύνη και καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Λιγότερο από τρεις μήνες χρειάστηκαν οι εισαγγελικές αρχές για να...συνθέσουν τα κομμάτια από το παζλ της δράσης του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις» αξιολογώντας ποινικά το πλούσιο υλικό που συνέλεξαν. Ήδη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει σε εξηγήσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι τόσο τον αυτοαποκαλούμενο «μέγα εθνικό ευεργέτη» όσο και 7 συνεργάτες του. Όλοι καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αξιοποίνων πράξεων.

Η έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού φτάνει στο τέλος της και το μόνο που απομένει είναι οι έγγραφες εξηγήσεις των εμπλεκομένων για να συντάξει το πόρισμά της.

Ο επικεφαλής του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει τελευταία προθεσμία να εμφανιστεί μέχρι αύριο στην εισαγγελέα που διερευνά το σύνολο της δράσης του, διατρέχοντας πλέον τον κίνδυνο να καταστεί κατηγορούμενος ακόμη και για κακουργήματα.

Κι αυτό γιατί η εισαγγελέας έχει θέσει επί των τύπων τον ήλων όλα τα στοιχεία που έχουν φτάσει στο γραφείο της για τα θρυλούμενα 600 δις δολάρια που διατείνεται ότι έχει ο έλληνας …βαθύπλουτος μεγιστάνας προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται ενδεχόμενα ίχνη μιας εγκληματικής οργάνωσης που κατάφερε να εξαπατά τους πολίτες και να τους πείθει ότι μπορούν να «εξοφλήσουν» τις οφειλές τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία από τα περίφημα ομόλογα Σώρρα.

Ανάμεσα στα αδικήματα που ερευνώνται είναι τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, εξετάζεται αν έχουν διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Η προκαταρκτική εξέταση άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο μετά τη σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ανασυρθούν από τα συρτάρια όλες οι εκκρεμείς δικογραφίες για τον Αρτέμη Σώρρα και την «Ελλήνων Συνέλευσις».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογήθηκαν επίσης έγγραφα και δημοσιεύματα που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αλλά και η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου ο οποίος υποστήριζε μεταξύ άλλων πως η ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» δρα ως εγκληματική οργάνωση , κάνοντας λόγο για «ένα φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών».

Ανάμεσα στις δικογραφίες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας ήταν και αυτή που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η εισαγγελέας αφού μελετήσει τα υπομνήματα με τις έγγραφες εξηγήσεις των εμπλεκομένων θα καταλήξει εάν ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη, συντάσσοντας το σχετικό πόρισμά της.
Bookmark and Share