Για «ιερούς πολέμους» προειδοποιεί η Τουρκία μετά τη νίκη Ρούτε - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Για «ιερούς πολέμους» προειδοποιεί η Τουρκία μετά τη νίκη Ρούτε

  • «Πού πάτε την Ευρώπη; Έχετε εκκινήσει την κατάρρευση της Ευρώπης. Τραβάτε την Ευρώπη στην άβυσσο. Ιεροί πόλεμοι θα ξεσπάσουν σύντομα στην Ευρώπη», δήλωσε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου.


Η Ευρώπη σύντομα θα είναι τόπος «ιερών πόλεμων», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πρώτο...πρώτη τοποθέτηση της Άγκυρας μετά τη νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

«Πού πάτε την Ευρώπη; Έχετε εκκινήσει την κατάρρευση της Ευρώπης. Τραβάτε την Ευρώπη στην άβυσσο. Ιεροί πόλεμοι θα ξεσπάσουν σύντομα στην Ευρώπη», φέρεται να είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Προσέθεσε ότι όταν κοιτά τις πολιτικές δυνάμεις στην Ολλανδία διαπιστώνει ότι η Ευρώπη έχει χάσει τον προσανατολισμό της, καθότι δεν μπορεί να δει «καμία διαφορά» σε νοοτροπία, ούτε καν ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες και τον «φασίστα [Γκερτ] Βίλντερς».

Υπενθυμίζεται ότι τις πέντε ημέρες πριν τις κάλπες στην Ολλανδία, Χάγη και Άγκυρα ενεπλάκησαν σε σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση λόγω της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ για το τουρκικό δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Απριλίου, θα δώσει εκτελεστικές υπερεξουσίες στον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία αντέδρασε κατηγορώντας τη Χάγη για πρακτικές που θυμίζουν του Ναζί και διέκοψε τις ανώτερες διπλωματικές και πολιτικές επαφές με την Ολλανδία. Έχει διαμηνύσει επίσης ότι μπορεί να εξετάσει και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Χάγης.

Η Ε.Ε. έχει προσφέρει στήριξη στην Ολλανδία, απορρίπτοντας αιχμηρά κάθε σύγκριση της σημερινής Ευρώπης με τους Ναζί. Η Άγκυρα από την πλευρά της έχει επαναφέρει την απειλή αναθεώρησης της συμφωνίας για το προσφυγικό.
Bookmark and Share