Κολέγια αναζητούν τους πρώτους των Πανελλαδικών με δέλεαρ υποτροφίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Κολέγια αναζητούν τους πρώτους των Πανελλαδικών με δέλεαρ υποτροφίες

  • Και αριστούχους των Πανελλαδικών «κυνηγούν» πλέον τα ελληνικά κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, μετά την περικοπή θέσεων από τις περιζήτητες σχολές των πανεπιστημίων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.


Όπως...αναφέρουν Τα Νέα τ, με κινήσεις όπως η χορήγηση υποτροφιών αριστείας που καλύπτουν εν μέρει ή και εν συνόλω τα δίδακτρα προς όσους υποψηφίους των ΑΕΙ γράψουν πολύ καλά στις επερχόμενες Πανελλαδικές, τα κολέγια στοχεύουν πλέον όχι μόνο σε μαθητές που δεν εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και σε αριστούχους, που εισάγονται ακόμα και σε υψηλόβαθμες σχολές αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής τους!

Τα βασικά όπλα στον αγώνα προσέλκυσης υψηλόβαθμων φοιτητών είναι ότι με υποτροφία οι σπουδές σε κολέγιο θα στοιχίσουν κατά πολύ φθηνότερα από όσα χρήματα θα χρειαζόταν ο ενδιαφερόμενος για να σπουδάσει σε άλλη πόλη, ακόμα και 75% λιγότερο υπό προϋποθέσεις.

Το πλέον ισχυρό όπλο ωστόσο είναι ότι τα κολέγια που ελέγχονται από το υπουργείο Παιδείας χορηγούν πτυχία μέσω των συνεργαζόμενων με αυτά πανεπιστημίων, υπό το καθεστώς της επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Δηλαδή, τα πτυχία τους είναι πια στην πράξη ισότιμα με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ - ΤΕΙ, εκτός από τις λίγες περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος στοχεύει σε ακαδημαϊκή καριέρα.
Bookmark and Share