«Αλμυρά» διόδια στους νέους αυτοκινητόδρομους.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Αλμυρά» διόδια στους νέους αυτοκινητόδρομους..

  • Μαζί με τα νέα τμήματα αυτοκινητόδρομων που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να παραδοθούν στην κυκλοφορία, έρχονται και οι ανάλογες προσαυξήσεις στα διόδια.


Ο αυτοκινητόδρομος Λάρισας-Θεσσαλονίκης είναι... έτοιμος και στις 4 Απριλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει δηλώσει ότι ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα.

Επίσης, πιθανόν τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός να παραδώσει στην κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, ενώ την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Ε65. Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, από τον πρωθυπουργό η παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού.

Τι φέρνουν οι νέοι αυτοκινήτοδρομοι;

Τα διόδια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήταν 30,45 ευρώ και με επιστροφή 60,90 ευρώ.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο επιπλέον σταθμούς: στο Μακρυχώρι από 1,40 ευρώ που είναι θα πάει 2,50 ευρώ, στη Λεπτοκαρυά από 1,90 ευρώ θα φτάσει τα 3,20 ευρώ.

Στη διαδρομή Ρίο-Ιωάννινα, το νέο δηλαδή αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού, το κόστος διοδίων θα φτάνει τα 13 ευρώ (26 με επιστροφή).

Στην Ολυμπία Οδό τα διόδια θα κοστίζουν 11,50 ευρώ.

Στον Ε65 (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) οι οδηγοί θα πληρώνουν 13 ευρώ και με επιστροφή 26 ευρώ.
Bookmark and Share