Οι νέες προβλέψεις της Citi για την ελληνική οικονομία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οι νέες προβλέψεις της Citi για την ελληνική οικονομία

  • Όπως αναφέρει η Citi, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, τα capital controls και τα νέα μέτρα λιτότητας, επιβαρύνουν το ΑΕΠ.


Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της φετινής χρονιάς η Citi, συνυπολογίζοντας, όπως αναφέρει, το χειρότερο του αναμενόμενου.. σημείο εκκίνησης και τα αδύναμα στοιχεία του Ιανουαρίου/Φεβρουάριο για την οικονομία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Citi, το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,5% φέτος, έναντι του 1,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

Όπως αναφέρει, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, τα capital controls και τα νέα μέτρα λιτότητας, επιβαρύνουν το ΑΕΠ και «αναμένουμε να δούμε παρόμοιες τάσεις το α’ εξάμηνο του 2017».

«Η ανάπτυξη μπορεί να ενισχυθεί μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πιθανότατα όχι πριν το καλοκαίρι, όμως κατά την άποψή μας θα συνεχίσει να υποαποδίδει έναντι των στόχων του προγράμματος διάσωσης», αναφέρει η Citi.

Η τράπεζα δεν θεωρεί πως το τρέχον αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε κήρυξη χρεοστασίου από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ εκτιμά πως ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών μπορεί να αυξηθεί ,αν και θεωρεί πως παραμένουν απίθανες.

Όπως και να ‘χει, λέει η Citi, οι εκλογές είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ακραία αποτελέσματα, όπως ένα Grexit.
Bookmark and Share