Citigroup: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει πριν τον Ιούνιο... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Citigroup: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει πριν τον Ιούνιο...

  • Μπορεί να παρατηρούμε τη Γερμανία να «μαλακώνει» τη θέση της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν πρόκειται να κλείσει πριν τον Ιούνιο του 2016.

Αυτό αναφέρει στο.. σημερινό της σχόλιο η Citigroup, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών εξακολουθούν να απέχουν πολύ από μια συμφωνία.
Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις, ενώ και στις εν Αθήναις διαπραγματεύσεις υπήρξε μια μικρή πρόοδος στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας συμφωνίας.
Ωστόσο το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει ανοιχτό καθώς οι δανειστές επιμένουν για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα μετά το τέλος του 2018, ενώ το ΔΝΤ δεν είναι πεπεισμένο ότι τα αντίμετρα που θέλει η Αθήνα για να ελαφρύνει το βάρος των προτεινόμενων μέτρων είναι εφικτό.
Το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ το 2019 να προέρχονται από τις περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του ορίου αφορολόγητου εισοδήματος, ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε την Κυριακή ότι η Γερμανία εγκαταλείπει τη σκληρή στάση της και να κάνει νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε η αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων θα χρειαστεί περισσότερο από μερικές εβδομάδες.
Έτσι δεν περιμένουμε μια τελική συμφωνία να οδηγήσει στην επόμενη εκταμίευση της δόσης πριν από τον Ιούνιο.
Η γερμανική θέση μπορεί πράγματι να έχει "μαλακώσει" κάπως, επιτρέποντας στους θεσμούς να επιστρέψουν στην Αθήνα και, το πιο σημαντικό, το ΔΝΤ να μην αποσύρει τη συμμετοχή του από το πρόγραμμα, τουλάχιστον για τώρα.
Bookmark and Share