Ένα νέο τύπο πυρηνικού πυραύλου cruise έθεσε σε λειτουργία η Ρωσία στοχεύοντας χώρες του NATO - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ένα νέο τύπο πυρηνικού πυραύλου cruise έθεσε σε λειτουργία η Ρωσία στοχεύοντας χώρες του NATO


  • Έναν εντελώς νέο τύπο πυραύλου cruise εδάφους-εδάφους έθεσε σε στρατιωτική υπηρεσία η Ρωσία με τον κωδικό SSC-8, τον οποίο για χρόνια ανέπτυσσε, δοκίμαζε και βελτίωνε, όπως γνωστοποίησε χθες Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, στρατηγός Paul Selva.

Ήταν η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση της ύπαρξης και παράταξης των νέων αυτών πυραύλων της Ρωσίας, παρά την... αντίδραση των ΗΠΑ ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει τμήματα της συμφωνίας INF του 1987 περί των μεσαίου βεληνεκούς πυρηνικών δυνάμεων.
«Το [πυραυλικό] σύστημα από μόνο του αποτελεί κίνδυνο για τις περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι το ανέπτυξαν εκ προθέσεως, με στόχο να αποτελέσει απειλή στο NATO και σε περιοχές στη ζώνη ευθύνης του», όπως εκτίμησε ο Αμερικάνος στρατηγός.
Οι σύγχρονοι πύραυλοι cruise είναι αυτοκατευθυνόμενοι, εξαιρετικά μεγάλης ακρίβειας πλήγματος, ικανοί να φέρουν μεγάλες πυρηνικές κεφαλές, να ταξειδεύουν σε υπερηχητικές ή υψηλές υπο-ηχητικές ταχύτητες και να πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη, πρακτικά εκτός εμβέλειας των αντι-πυραυλικών συστημάτων.
Bookmark and Share