Θύμα επίθεσης hackers έπεσε η εταιρεία παραγωγής συσκευών ηλεκτρονικών πληρωμών Verifon Systems - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Θύμα επίθεσης hackers έπεσε η εταιρεία παραγωγής συσκευών ηλεκτρονικών πληρωμών Verifon Systems


  • Θύμα κυβερνο-πειρατείας έπεσε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών πληρωμών (PoS) Verifone Systems Inc, η οποία ερευνά πιθανή παραβίαση των εσωτερικών της δικτύων, που φαίνεται πως έχει επηρεάσει κάποιες από τις εταιρείες-πελάτες της που χρησιμοποιούν τις συσκευές της για την αποδοχή πληρωμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters χθεςΤρίτη 7 Μαρτίου, η εταιρεία... ανέφερε, ότι η παραβίαση αφορούσε στο ηλεκτρονικό δίκτυο επιχειρήσεων που διαθέτει και ότι το δίκτυο των πληρωμών της δεν επηρεάστηκε.
Στις 23 Ιανουαρίου 2017 η Verifone είχε στείλει ένα επείγον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο προσωπικό και στους υπεργολάβους της, απαιτώντας από αυτούς να αλλάξουν όλους τους εταιρικούς κωδικούς πρόσβασης εντός 24 ωρών.
Σύμφωνα με το Reuters, το μήνυμα αυτό ήταν η απάντηση της Verifone Systems σε προειδοποιήσεις ενδεχόμενων παραβιάσεων που είχε λάβει τόσο από την Visa, όσο και από την Mastercard λίγες ημέρες νωρίτερα.
Τα τερματικά της Verifone κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.