Επεισόδια στο Λευκό Πύργο (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Επεισόδια στο Λευκό Πύργο (video)

  • Συγκρούσεις μεταξύ "αντιεξουσιαστών" και "εθνικιστών"
  • Χημικά, δακρυγόνα από τα ΜΑΤ
  • Χάος και μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης

Η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Κυριολεκτικά στα δύο έχει χωριστεί ο Λευκός Πύργος, από τη συγκέντρωση μελών εθνικιστικών οργανώσεων και την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, που...πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στο σημείο.



Περίπου 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ 50 άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται από την άλλη πλευρά του συμβόλου της πόλης.



Τις δύο ομάδες ατόμων χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης έχει διακοπεί. Παρά τα μέτρα τα επεισόδια ήταν αδύνατον να αποφευχθούν. Ξεκίνησαν λίγο πριν τη 13.30 όταν ένα άτομο προσπάθησε να περάσει μέσα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και έγινε κόκκινο πανί για τους διαδηλωτές. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε και τα επεισόδια στο σημείο γενικεύτηκαν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα η μία στην άλλη...



Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Δεδομένου ότι η παραλιακή λεωφόρος είναι κλειστή λόγω της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών και εθνικιστών και κλειστή παραμένει και η δυτική είσοδος της πόλης λόγω πορείας για το ολοκαύρωμα των Εβραίων στο κέντρο της πόλης δεν κινείται τίποτα με μαρτυρίες οδηγών να αναφέρουν πως έκαναν ως και μία ώρα για να διασχίσουν την Εγνατία ή την Τσιμισκή...
Bookmark and Share