Υπεγράφη το συμβόλαιο για την εξερεύνηση του τεμαχίου 10 στην κυπριακή ΑΟΖ - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Υπεγράφη το συμβόλαιο για την εξερεύνηση του τεμαχίου 10 στην κυπριακή ΑΟΖ

Mετά τη σημερινή υπογραφή με εκπροσώπους των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum του συμβολαίου εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το συγκεκριμένο τεμάχιο ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε πως εντός του ερχόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί διερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.


Ο κ. Λακκοτρύπης χαιρέτισε τη... δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο 10. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιτυχή ολοκλήρωση το 3ου γύρου αδειοδότησης, προσθέτοντας ότι 12 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις αναμένονται συνολικά στα τεμάχια 6,8 και 10.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Exxon 'Αντριου Σουίγκερ είπε ότι οι δύο εταιρίες ήδη ξεκίνησαν σχεδιασμό εργασιών γεώτρησης και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη ερευνητική γεώτρηση το 2018. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum ,Σαάντ Σιερίντα Αλ Γκάαπι, τόνισε ότι θα επωφεληθεί σημαντικά η Κύπρος από την παρουσία των δύο εταιρειών και εξήρε τις επαγγελματικές και γρήγορες διαδικασίες στη διάρκεια του τρίτου γύρου αδειοδότησης.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αύριο, Πέμπτη θα υπογραφούν τα συμβόλαια για τα τεμάχια 6 και 8, με τις εταιρείες Total και Eni.

Τα συνολικά έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία από τις υπογραφές των συμβολαίων ανέρχονται στα 103,5 εκατομμύρια ευρώ.