«Κόλαση» στη Συρία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους Τόμαχοκ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

«Κόλαση» στη Συρία: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους Τόμαχοκ!

  • Πρώτη αμερικανική επίθεση εναντίον του Άσσαντ.


O N.Tραμπ πραγματοποίησε την απειλή του εναντίον της συριακής κυβέρνησης και προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη επίθεση με πυραύλους Tomahawk εναντίον της.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Συρίας) και.. στόχο είχε συριακά μαχητικά, υποδομές, ραντάρ και αποθήκες πυρομαχικών, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε ό ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος την επίεθση με διάγγελμά του από τη Φλόριντα όπου βρίσκεται για την για να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζιπίνγκ και κάλεσε όλα τα πολιτισμένα κράτη «να σταθούν στο πλευρό μας προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία αλλά και για να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία παντός είδους».

Όπως είπε ο Τραμπ «την Τρίτη ο δικτάτορας Μπασάρ αλ Ασάντ πραγματοποίησε μια τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων ανθρώπων. Ο Άσαντ έπνιξε αθώους άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ήταν ένας αργός και βίαιος θάνατος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μωρά σφαγιάστηκαν σε αυτή την βαρβαρική επίθεση».

«Σήμερα διέταξα μια στοχευμένη επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία από την οποία έγινε η επίθεση. Είναι προς το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ να εμποδίσουν και να αποτρέψουν τη διασπορά της χρήσης τέτοιων χημικών όπλων» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στη Μεσόγειο με στόχο τη βάση αλ Σαριάτ στη Συρία έκανε πράξη ο Ντόναλντ Τραμπ την απειλή του ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ».

Τα δύο αντιτορπιλικά ήταν τα USSPorter και USSRoss

Από τη βάση αλ Σαριάτ πιστεύεται ότι απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες την επιχείρηση από την οποία επίσης θεωρείται από τους Αμερικανούς και τους Δυτικούς ότι προκλήθηκε η επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ.

Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό εάν ο Ν.Τραμπ έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη Συρία ή αν το κτύπημα έλαβε χώρα μόνο λόγω των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος.

Σύμφωνα με πηγές από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την επίθεση είχε ενημερωθεί η Ρωσία μέσω της ειδικής «κόκκινης γραμμής» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Hεκτίμηση είναι ότι προκλήθηκε σημαντικό πλήγμα στις υποδομές και τα αεροσκάφη της συριακής Αεροπορίας.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Herbert McMaster είπε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να μηνπροκληθούν «ρωσικές απώλειες» κατά την επίθεση αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

«Οι ΗΠΑ πήραν όλα τα μέτρα γιαν να αποφύγουν τις ρωσικές απώλειες αλλά κάθε φορά σε μια στρατιωτική επιχείρηση δεν υπάρχουν εγγυήσεις»

Επίσης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson είπε ότι η Ρωσία απέτυχε να τηρήσει την συμφωνία του 2013 εξασφάλισης των συριακών χημικών όπλων λέγοντας ότι «η Μόσχα είτε είναι συνεργός είτε ανίκανη και δεν ζητήσαμε την έγκρισή της»

Όπως ανακοίνωσε από τη Φλόριντα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, στον Ντόναλντ Τραμπ δόθηκαν τρεις επιλογές προκειμένου να απαντήσει στη Συρία για την επίθεση με χημικά όπλα με τον αμερικανό πρόεδρο να ζητά να επικεντρωθούν στις δύο από αυτές με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται χθες Πέμπτη.

Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται, επίσης, να δηλώνει ότι η επίθεση έχει ολοκληρωθεί, μέχρι να ληφθεί κάποια περαιτέρω απόφαση αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Ο Τραμπ είπε ότι διέταξε μια στοχοποιημένη στρατιωτική επίθεση σε αεροδιάδρομο στη Συρία από τον οποίο απογειώθηκαν τα αεροσκάφη για μια επίθεση με χημικά όπλα, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

«Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να προλαμβάνει και να αποτρέπει την διάδοση και χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων», είπε ο Τραμπ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα, και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Bookmark and Share