Γαλλία: Ο Μακρόν ...μακράν πρώτος στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Γαλλία: Ο Μακρόν ...μακράν πρώτος στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών

  • Ξεκάθαρο φαβορί..

Ο Εμανουέλ Μακρόν, κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, διατηρεί την προοπτική νίκης του, παρά το γεγονός ότι...μειώνεται το ποσοστό του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιήθηκαν μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων.

Το ποσοστό του Μακρόν καταγράφεται στο 25% για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου, με την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίζει το 24%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης.

Τόσο το ποσοστό του Μακρόν, όσο και το ποσοστό της Λεπέν μειώθηκαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν με άνεση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στο δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φαίνεται να εκλέγεται στην προεδρία με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λεπέν, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 65% και 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Bookmark and Share