Λεπέν: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην ...κατεστραμμένη Ελλάδα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Λεπέν: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην ...κατεστραμμένη Ελλάδα»

  • Η Γαλλία δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στην «κατεστραμμένη Ελλάδα» ούτε στη «βυθισμένη Ιταλία» για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, 16 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει... προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο», είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου. Υπό τη σκιά της πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη, τόνισε ότι κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει την επαναφορά των εθνικών συνόρων, κι ότι είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει αυτή τη λύση.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία. «Ο κ. Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο αστυφύλακας της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα παρεμβαίνουν στο εξωτερικό. Τελικά όμως το κάνει, αντιδρά όπως και οι προκάτοχοί του…
Bookmark and Share