Στόχος επίθεσης με «ισχυρά εκρηκτικά» το πούλμαν της Ντόρτμουντ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στόχος επίθεσης με «ισχυρά εκρηκτικά» το πούλμαν της Ντόρτμουντ

  • Τραυματίας ο Μαρκ Μπάρτρα.


Για στοχευμένη επίθεση κατά του πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπρούσια-Ντόρτμουντ κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν... «ισχυρές εκρηκτικές ύλες» κάνουν λόγο οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία του Ντόρτμουντ μετά τις εκρήξεις δίπλα στο λεωφορείο που προκάλεσαν τον τραυματισμό του Ισπανού σέντερ μπακ της ομάδας Μαρκ Μπάρτρα.

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ αναφέρει πως η προκαταρκτική έρευνα καταδεικνύει πως «επρόκειτο για επίθεση με ισχυρά εκρηκτικά».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει παράλληλα στην ηλεκτρονική του πύλη πως οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση κατά του πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας και τα εκρηκτικά φέρεται να ήταν κρυμμένα σε προστατευτικό φράκτη στην άκρη του δρόμου.

Παράλληλα, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη συνδέεται με τρομοκρατία.

Συνολικά τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της Ντόρτμουντ στο στάδιο της ομάδας για τον αγώνα με την Μονακό στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions Leage.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Στο σημείο, καθώς και στο γήπεδο, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι θεατές στο στάδιο κλήθηκαν να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου ενημερωθούν από τις Αρχές πως είναι ασφαλής η αποχώρησή τους. Ο αγώνας αναβλήθηκε για την Τετάρτη.

Από τις εκρήξεις θρυμματίστηκαν τζάμια του πούλμαν και τραυματίστηκε στο χέρι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Η ομάδα ανέφερε σε tweet ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εντός ή γύρω από το στάδιο.

Το πούλμαν είχε ξεκινήσει από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στη δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο «Signal Iduna Park» διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», κατά τον εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκούναρ Βόρτμαν.

Η Barcelona, πρώην ομάδα του Μπάρτρα, εξέφρασε την υποστήριξή του στον ποδοσφαιριστή και την Ντόρτμουντ.

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στον Μαρκ Μπάρτρα και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Bookmark and Share