Προβάδισμα Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Προβάδισμα Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση

  • Ο κεντρώος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να επικρατεί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαϊου, με 64% έναντι 36%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Elabe.

Ακόμη τρεις δημοσκοπήσεις, των ιστουτούτων Ipsos/Sopra Steria, Harris Interactive και Opinionway, δίνουν ποσοστά από... 61% έως 64% στον κ. Μακρόν.
Η μάχη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία μεταξύ του κ. Μακρόν και της κ. Λεπέν άρχισε τη Δευτέρα, με τους δύο υποψηφίους να διατείνονται ότι ενσαρκώνουν τη ρήξη «με το σύστημα».
Το βράδυ της Δευτέρας η κ. Λεπέν αποσύρθηκε από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, σε μία προσπάθεια να αντλήσει ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας.
Στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Μακρόν συγκέντρωσε 24,01% και η κ. Λεπέν 21,30%.
Ακολούθησαν ο Ρεπουμπλικάνος Φρανσουά Φιγιόν με 20,01%, ο εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν με 19,58% και ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν με 6,36%.