Ακυρώθηκε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ακυρώθηκε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

  • Σε μια εξέλιξη που ενδεχομένως καταδεικνύει το άσχημο κλίμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν προ ολίγου ότι η τηλεδιάσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα -μετά την αναβολή της χθεσινής- τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τόσο από... ελληνικής πλευράς, όσο και από πλευράς εκπροσώπων των πιστωτών, διαρρέεται ότι αιτία της ακύρωσης είναι το γεγονός πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει από σήμερα να ταξιδέψουν για Μάλτα, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Πρόκειται ωστόσο για μια εξέλιξη, που έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή -σε δραματικούς σχεδόν τόνους- αναφορά του Α. Τσίπρα στο ενδεχόμενο να αιτηθεί η ελληνική πλευρά τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, σε περίπτωση που δεν αρθεί το αδιέξοδο στο αυριανό Eurogroup, αλλά και στις πληροφορίες που θέλουν τη χθεσινή "συμβιβαστική πρόταση" να "ακυρώνεται", επί της ουσίας, καθώς το ΔΝΤ επιμένει για εφαρμογή πρόσθετων μέτρων από το 2018.

Και ενώ το κόστος στο κλείσιμο της αξιολόγησης διογκώνεται -και σε αυτές τις καθυστερήσεις οφείλεται, κατά ένα μέρος, και η απαίτηση του ΔΝΤ για επίσπευση της εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων- άπαντες βρίσκονται στο "σκοτάδι" για το που πραγματικά βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Ωστόσο, κυβερνητικά χείλη δεν παύουν να διαβεβαιώνουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ενώ μεγάλη κινητικότητα αναμένεται και αύριο, καθώς στο περιθώριο του Eurogroup έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με ξένους παράγοντες.
Bookmark and Share