H πρώτη θαλάσσια σήραγγα στον κόσμο θα κατασκευαστεί στη Νορβηγία! (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

H πρώτη θαλάσσια σήραγγα στον κόσμο θα κατασκευαστεί στη Νορβηγία! (video)


  • Τα σχέδια για την κατασκευή της πρώτης θαλάσσιας σήραγγας για μεγάλα πλοία στον κόσμο, τα οποία θα περνούν μέσα από ένα βουνό για να αποφεύγουν επικίνδυνα νερά, αποκάλυψε η Νορβηγία.

Tο τούνελ Σταντ θα παρακάμπτει τη χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή που...μαστίζεται από θύελλες στη δυτική Νορβηγία, και θα έχει μήκος 1,7 χλμ, ύψος 37 μέτρα και πλάτος 26,5 μέτρα.

Η συγκεκριμένη περιοχή (πέλαγος Σταντχάβετ) είναι η πιο εκτεθειμένη και επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη των νορβηγικών ακτών- και, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Κέτιλ Σόλβικ-Όλσεν, το τούνελ Σταντ για πλοία θα χτιστεί επιτέλους. «Η κυβέρνηση διασφαλίζει τώρα ένα ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο πέρασμα από τα πιο επικίνδυνα νερά, για τη μεταφορά αγαθών κατά ανά τις νορβηγικές ακτές».

Ισχυροί άνεμοι στα ανοιχτά της χερσονήσου συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τη ναυτιλία στη Βόρεια Θάλασσα, και πολλά πλοία αναγκάζονται να περιμένουν να περάσουν οι καταιγίδες πριν μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Sky News, ξακουστοί θαλασσοπόροι όπως οι Βίκινγκς προτιμούσαν να αποφεύγουν τα νερά αυτά και να περνούν τα σκάφη τους από ξηράς.

Τούνελ για μικρότερα σκάφη έχουν ήδη κατασκευαστεί σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Canal du Midi στη Γαλλία. Ωστόσο, το τούνελ Σταντ θα είναι το πρώτο που θα εξυπηρετεί πλοία με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16.000 τόνων (επιβάτες, φορτίο).

Οι εργασίες θα αρχίσουν το 2019 και να διαρκέσουν 3 με 4 χρόνια, με το κόστος του εγχειρήματος να ανέρχεται στα 295 εκατομμύρια ευρώ.
Bookmark and Share