Προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ.

  • Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στη δυνητική εκλογική επιρροή διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών».


Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με...30% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 9%, Ένωση Κεντρώων με 8%, Ποτάμι με 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%.
Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι ανέρχονται στο 24% και αποχή, άκυρο και λευκό στο 17%.
Σημειώνεται ότι ως δυνητική εκλογική επιρροή ορίζονται οι ψηφοφόροι που δηλώνουν πιθανότητα άνω του 50% για να ψηφίσουν το κάθε κόμμα.
Στα εντυπωσιακά στοιχεία της έρευνας είναι ότι το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδενική.
Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει «ναι» και το 7% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή».
Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα».
Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% «Δ.Ξ/Δ.Α.».
Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια», το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α.».
Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%. Το 3% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α.»
Bookmark and Share