Άγριες συμπλοκές στη Βενεζουέλα με ακόμα 2 νεκρούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Άγριες συμπλοκές στη Βενεζουέλα με ακόμα 2 νεκρούς

  • Σε άγριες συγκρούσεις εξελίχθηκαν για ακόμα μια μέρα στην Βενεζουέλα οι συγκρούσεις μεταξύ της κρατικής ασφάλειας και των διαδηλωτών που εναντιώνονται στην κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο, οδηγώντας μάλιστα στον θάνατο ακόμα δυο νέους ανθρώπους.

Χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν για ακόμα.. μια φορά τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων κρατώντας ομπρέλες με μηνύματα κατά της δικτατορίας. Στο Καράκας οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε γενικές γραμμές ειρηνικά, ωστόσο άγρια σκηνικά σημειώθηκαν κυρίως στις δυτικές πολιτείες.

Συγκεκριμένα στο κράτος της Ταχίρα, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία δύο άντρες 18 και 33 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επεισοδίων, ανεβάζοντας σε πάνω από 40 τον αριθμό των νεκρών. Τρεις αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στην κεντρική πολιτεία του Καραμπομπό, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στην περιοχή Λάρα ένα όχημα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τρεις διαδηλωτές.
Το τωρινό κύμα διαμαρτυρόμενων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά έχουν αποστραφεί από τον διάδοχό του Μαδούρο και έχουν υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

Οι περισσότερες όμως διαμαρτυρίες συνεχίζουν να διοργανώνονται σε περιοχές της μεσαίας τάξης.
Ο Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.
Bookmark and Share