Η ΜΙ5 φέρεται να γνώριζε το παρελθόν του μακελάρη του Μάντσεστερ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ΜΙ5 φέρεται να γνώριζε το παρελθόν του μακελάρη του Μάντσεστερ

  • Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το πόσα γνώριζαν οι βρετανικές υπηρεσίες για τον 23χρονο που σκόρπισε το θάνατο στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MI5 είχε.. ενημερωθεί για τις ακραίες του θέσεις σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Όπως μετέδωσε το BBC, οι Μυστικές Υπηρεσίες θα ερευνήσουν το θέμα.

Παράλληλα, συντάσσεται ξεχωριστή αναφορά για την υπόθεση, η οποία θα τεθεί στη διάθεση των μελών της κυβέρνησης και των Αρχών που ασχολούνται με τις έρευνες.

Αίσθηση όμως προκαλεί μία ακόμα αποκάλυψη: ο Αμπέντι βρισκόταν σε μια λίστα με 20.000 ονόματα «γνωστά στην ΜΙ5» για τις ακραίες θέσεις τους. Δεν βρισκόταν όμως στη λίστα με τα 3.000 «ενεργά» πρόσωπα, δηλαδή τα πλέον επικίνδυνα...

Το BBC Newsnight μετέδωσε ότι σε ηλικία 16 ετών ο Αμπέντι πολεμούσε το καθεστώς Καντάφι μαζί με τον πατέρα του.

Στα χρόνια που βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αρκετά άλλαξαν. Δύο κοντινοί του φίλοι είχαν καλέσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να προειδοποιήσουν για τις ακραίες θέσεις που είχε υιοθετήσει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νεαρός είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβύη, τη Συρία, αλλά και τη Γερμανία.

Συνολικά, 14 άνθρωποι κρατούνται στη Βρετανία σε σχέση με την επίθεση. Πάντως, το επίπεδο συναγερμού στη χώρα έπεσε μία βαθμίδα και οι στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Μάντσεστερ και των άλλων μεγάλων πόλεων θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται από το βράδυ της Δευτέρας.
Bookmark and Share