Aκίνητα: Περιζήτητες οι κατοικίες έως 300 ευρώ μετά το 2000 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Aκίνητα: Περιζήτητες οι κατοικίες έως 300 ευρώ μετά το 2000

  • Ακίνητα μικρής επιφάνειας αναζητούν πλέον οι εν δυνάμει ενοικιαστές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με στόχο την συρρίκνωση των μηνιαίων εξόδων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου, E-Real Estates.



Το 35% των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών αναζητά ακίνητα έως..
300 ευρώ, πλησίον των μέσων μαζικής μεταφοράς με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εξόδων μετακίνησης.
40% κάτω τα ενοίκια από το 2011                                               
Κατακόρυφη είναι η πτώση των ενοικίων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες ακινήτων, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για γραφεία και καταστήματα.
Η πτώση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, η οικονομική ύφεση και η κάμψη της κατανάλωσης έχουν επηρεάσει αρνητικά την αγορά ακινήτων, οδηγώντας προς τα κάτω τόσο τις τιμές πώλησης όσο και τις τιμές ενοικίασης.
Τα ενοίκια κατέγραψαν πτώση που ξεπερνά το 40% κατά μέσον όρο από το 2011, όταν και ξεκίνησε η μείωση των τιμών ενοικίασης, μέχρι και το  2015. Το 2016 σημειώθηκε μείωση κατά 7-8% κατά μέσον όρο, παρά την εκδήλωση υψηλότερης ζήτησης για ενοικιάσεις.
Τα διαμερίσματα με επιφάνεια κάτω από 50 τ.μ. παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό σε σχέση με τα μεγαλύτερα διαμερίσματα.
pin1
«Τσεκούρι» στα ακίνητα επιφάνειας άνω των 75 τμ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ακίνητα επιφάνειας άνω των 75 τμ λόγω των μηνιαίων λειτουργικών εξόδων ( ΔΕΗ, κοινόχρηστα κλπ ). 
Οι τιμές μειώθηκαν ελαφρώς τη τελευταία διετία σε ακίνητα μικρότερης επιφάνειας λόγω μεγαλύτερης ζήτησης που απορρέει από τα λιγότερα μηνιαία έξοδα. 
Πλέον η κτηματαγορά έχει να υποδείξει σ΄ όλη τη χώρα ακίνητα νεόδμητα που το μηνιαίο τους μίσθωμα δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ / μήνα.
Οι περιοχές με τουριστική σεζόν, παρουσιάζουν αυξημένες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, περιορίζοντας την επιφάνεια του ακινήτου.
Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας μπορεί να βρει κανείς στα Ανατολικά προάστια της Αττικής όπου υπάρχουν πολλά με μηνιαίο μίσθωμα έως 300 ευρώ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το Πόρτο Ράφτη με μηνιαίο μίσθωμα 300 ευρώ για διαμέρισμα 60 τμ 1ου ορόφου αλλά και τα Σπάτα με μηνιαίο μίσθωμα 300 ευρώ για διαμέρισμα 75 τμ 1ου ορόφου.
Στην ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια εστιάζουν οι ενδιαφερόμενοι σε περιοχές του κέντρου, όπου τα ακίνητα που διαθέτονται είναι άνω του 1ου ορόφου.
pin2
Ευκαιρίες στη συμπρωτεύουσα
Μεγάλες ευκαιρίες συναντά κανείς στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ακίνητα είναι νεότερης κατασκευής.
Στη Σίνδο με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κατοικήσει σε ακίνητο 60 τμ στο 2ο όροφο κατασκευής του 2006, ενώ στη Θέρμη ακίνητο 62 τμ., κατασκευής του 2009, 1ου ορόφου δεν ξεπερνά τα 248 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα.
Όπως αναφέρει η έρευνα, αν κινηθούμε σε ακίνητα με έτος κατασκευής το 1990 έως το 2000, τότε τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου θα είναι αυξημένα από 15-25 τμ με το ίδιο μίσθωμα ή το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι μειωμένο από 10% -15%. 
pin3

Bookmark and Share