Αυτός είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αυτός είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ

  • Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού τέθηκε χθες η Αγγλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμα 59.

Η Τερέζα Μέι, μετά τη.. δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Cobra, αύξησε το συναγερμό από το επίπεδο της απειλής επίθεσης σε αυτό της βεβαιότητας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, βγαίνει στο δρόμο ο Στρατός, για να συμβάλει στις αστυνομικές επιχειρήσεις.
Από σήμερα 5.000 στρατιώτες θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία, όπως σημεία ψυχαγωγικών ή αθλητικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για το ανώτατο επίπεδο συναγερμού στο οποίο τίθεται η χώρα την τελευταία δεκαετία.

Εν τω μεταξύ χθες η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας 22χρονος ο Σαλμάν Αμπεντί λιβυκής καταγωγής και αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν έδρασε μόνος του ή είχε και συνεργούς.
Ο Αμπεντί, του οποίου τη φωτογραφία δημοσίευσε ο βρετανικός Τύπος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του Manchester Arena, τις τελευταίες στιγμές προτού πυροδοτήσει τη βόμβα. Όπως φαίνεται, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σακίδιο πλάτης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η βόμβα ήταν φτιαγμένη σε σπίτι, ήταν αρκετά σταθερή για να μεταφερθεί, ενώ όπως φαίνεται είχε κατασκευαστεί στη Βρετανία.
Bookmark and Share