Απεργούν την Πέμπτη εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι ΥΠΟΙΚ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απεργούν την Πέμπτη εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι ΥΠΟΙΚ

  • Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 1η Ιουνίου προχωρούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ).


Οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της... ΑΑΔΕ μετά από πολλές καθησυχαστικές υποσχέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας όσον αφορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς καμία απολύτως λύση, αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου και προστίθεται:
«Θεωρούμε αυτήν την τακτική παρελκυστική και τουλάχιστον υποτιμητική απέναντι σε εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση των στόχων που οδήγησε και στην αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών».
Αναφέρουν ακόμη πως «μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς».
Προσθέτουν πως οι ανησυχίες που έχουν εκφράσει στο παρελθόν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και πώς αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι στην πρώτη ενημέρωση της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση, επαναβεβαιώθηκε η ευθεία διασύνδεση αυτής της μνημονιακής αξιολόγησης, με αποπομπές εργαζομένων από την ΑΑΔΕ που θα φέρουν μόνιμα και διά παντός το στίγμα του ακατάλληλου και του αποδιοπομπαίου τράγου.
Επιπλέον η καθιέρωση των περιγραμμάτων θέσης και η σύνδεσή τους με την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, παραπέμπει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, δημιουργώντας υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων και μετατρέποντας τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις σε μια απέραντη ζούγκλα ανταγωνισμού και διαγκωνισμού αντί να καλλιεργείται η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων, συμπληρώνουν.
Τι ζητούν
Οι τρεις ομοσπονδίες διεκδικούν:
Αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων – Μισθολόγιο υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ.
Σύστημα Αξιολόγησης που σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων. Όπως λένε, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει διαδικασίες για παραβατικές συμπεριφορές, συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι προσχηματική και αυθαίρετη.
Να μη συνδεθούν τα περιγράμματα θέσης με τη μισθολογική εξέλιξη που οδηγεί στη σαλαμοποίηση, όπως σημειώνουν, των κλάδων.
Απόσυρση του Νόμου της αστικής και ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων και ιδίως των ελεγκτών και νομική θωράκιση των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων.
Να δοθεί άμεσα λύση στην απαξίωση, όπως υποστηρίζουν, του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών.
Κρίσεις Προϊσταμένων με αξιοκρατικά κριτήρια και διαφανές σύστημα.
Εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα στις μετατάξεις προσωπικού σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα τυπικά προσόντα.
Οι ομοσπονδίες καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης 5-7 την Πέμπτη στις 9 το πρωί.
Bookmark and Share