Η Ινδία ξεπέρασε(;) σε πληθυσμό την Κίνα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Η Ινδία ξεπέρασε(;) σε πληθυσμό την Κίνα..

  • Η Ινδία -και όχι η Κίνα- είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Yi Fuxian,του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν.

Ο ίδιος καλεί την... κομμουνιστική κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον «δρακόντειο» νόμο που απαγορεύει στα ζευγάρια να φέρνουν πάνω από δύο παιδιά στην ζωή, καθώς ο πληθυσμός έπεσε στο τέλος του 2016 στα 1,29 δισεκατομμύρια.

Η κυβέρνηση της Κίνας τονίζει πως ο πληθυσμός της χώρας αγγίζει τα 1,38 δισ. ανθρώπους, παρόλο που έρευνες υπολόγιζαν πριν από 26 χρόνια ότι ο πληθυσμός το 2016 θα είχε πέσει κάτω από τα 1,30 δισεκατομμύρια. Ο Yi Fuxian προκάλεσε αναστάτωση στην Κίνα, αλλά και στην Ινδία, όταν, μιλώντας σε ένα συνέδριο στο Πεκίνο, είπε πως η τελευταία χώρα έχει ξεπεράσει τον πληθυσμό της πρώτης.

«Νομίζω ότι ο πραγματικός αριθμός (για την Κίνα) είναι τα 1,29 δισ., όμως η χώρα πιστεύει ότι είναι 1,38 δισ.. Η Ινδία είναι ίσως στα 1,32 δισ. τώρα», είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευε στις γυναίκες να γεννούν πάνω από ένα παιδί, με την νομοθεσία να αλλάζει το 2015 και να επιτρέπει την γέννηση δύο παιδιών. Το αποτέλεσμα αυτής της νομοθεσίας ήταν μια πρωτόγνωρη αύξηση στις αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων και μια ανισορροπία στα ποσοστά των δύο φύλων. Το 2015, υπήρχαν 33 εκατ. περισσότεροι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Αρκετοί δημογράφοι πιστεύουν ότι ο Fuxian υπερέβαλε στις δηλώσεις του για να καταδείξει το πρόβλημα με τον νόμο περιορισμού των γεννήσεων. Παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι συμφωνούν πως ως το 2025, η Ινδία θα ξεπεράσει πράγματι την Κίνα σε πληθυσμιακό επίπεδο.
Bookmark and Share