Απίστευτες καταγγελίες Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απίστευτες καταγγελίες Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με τον υπουργό: 

  • υπάρχουν ακόμη και σήμερα μισθοί των 4.000 ευρώ(!),
  • το λειτουργικό κόστος είναι διπλάσιο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας,
  • ενώ εκφράστηκαν επικρίσεις και για τη σύμβαση του... 1957


Διαβεβαιώσεις για την διασφάλιση των... θέσεων εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και του ΣΑΣΘ στο νέο φορέα λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες το απόγευμα με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην έδρα της ΠΕΔ-ΚΜ, για τους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν και θα αναλάβουν το έργο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο υπουργός τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ στοιχίζει διπλάσια από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ ανέφερε ότι το μοντέλο με το οποίο λειτούργησε ο ιδιωτικός αυτός οργανισμός στη Θεσσαλονίκη έχει αποτύχει. Έκανε λόγο για μεθοδεύσεις στο θέμα του ΟΑΣΘ, «είτε έχουν αυτές να κάνουν με μία σύμβαση που υπάρχει από το 1957 και ελέγχεται και η νομιμότητα και η λογική της, είτε έχει να κάνει με τον εκπληκτικό θεσμό διεθνούς πρωτοτυπίας των διαιτησιών του ΟΑΣΘ».

«Βλέπετε τα τελευταία δημοσιεύματα και τι ζητάει πάλι από τις διαιτησίες ο ΟΑΣΘ. Από ό,τι μαθαίνω, παρά τη διευθέτηση που έγινε τον προηγούμενο χρόνο που δεν προβλεπόταν στην σύμβαση, πάλι χρωστά ο ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους ένα μήνα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.

Είπε ακόμη, ότι δεν είναι ορθολογική η διαχείριση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για απαράδεκτα μεγάλους μισθούς ύψους 4.000 ευρώ σε συνθήκες κρίσης, τόνισε ότι το υπουργείο θα πάρει την πολιτική ευθύνη για ένα μεταβατικό στάδιο, όμως υπογράμμισε: «Δεν είμαστε μάγοι. Δεν μπορεί να είναι όπως είναι από το ’57 μέχρι σήμερα όλοι ευχαριστημένοι, γιατί δεν θα είναι η κοινωνία ευχαριστημένη, θα είναι ευχαριστημένοι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ».

Ανέφερε ότι κάποιες από τις προτάσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κινούνται σε λογικό πλαίσιο και υπογράμμισε την ανάγκη να καταθέσει προτάσεις και η διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Bookmark and Share