Bloomberg: Πώς οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν σε μια μέρα 35 δισ. δολάρια; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Bloomberg: Πώς οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν σε μια μέρα 35 δισ. δολάρια;

  • Ούτε 1, ούτε 2, αλλά πάνω από 35 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση στη Wall Street οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, λόγω της πολιτικής αστάθειας που προκλήθηκε στις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα.

Φαίνεται πως η...στάση του Donald Trump είναι ικανή να απειλήσει ακόμη και όσους διαχειρίζονται αμύθητα πλούτη...
Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, o Αμερικανός μεγιστάνας Jeff Bezos, ιδιοκτήτης της Amazon.com, της μεγαλύτερης στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, βρέθηκε χθες 4,9 δισ. δολάρια "φτωχότερος" από τον Bill Gates.
Δεν είναι, βέβαια, άλλος ο λόγος από τις απώλειες των Dow Jones, Nasdaq και S&P 500.
Την ίδια ώρα, το "δράμα" του Bezos βίωνε και ο Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, χάνοντας σε μία μόλις ημέρα 2 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, τον δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των ισχυρότερων μετοχών της Wall, και τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates έχασε 1 δισ. δολάρια, βλέποντας την μετοχή της Microsoft να πέφτει 2,8%.
Πάντως, σήμερα Πέμπτη, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, η Wall κινείται ανοδικά, με τον Dow Jones στο +0,7%, τον Nasdaq στο +1% και τοβ S&P 500 στο 0,7%.
Bookmark and Share