Bloomberg: Η ελληνική εταιρεία Energean θα προμηθεύσει με φυσικό αέριο το Ισραήλ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Bloomberg: Η ελληνική εταιρεία Energean θα προμηθεύσει με φυσικό αέριο το Ισραήλ..

  • Με στόχο τον ανταγωνισμό των εταιρειών, που κυριαρχούν στην ενεργειακή βιομηχανία του Ισραήλ η ελληνική Energean Oil & Gas Group υπέγραψε συμβάσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου σε ιδιωτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 


Η ελληνική εταιρεία  θα προμηθεύσει μέχρι και με.. 23 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τις εταιρείες Dalia Power Energies Ltd. και Or Power Energies Ltd από τα πεδία Karish και Tanin του Ισραήλ,
H Energean θα προμηθεύσει την ισραηλινή αγορά με φυσικό αέριο σε τιμές πιο προσιτές σε σχέση με την Israel Electric Corp. την κρατική επιχείρηση και τον μεγαλύτερο προμηθευτή ενέργειας της χώρας.
«Η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και της φθηνότερης ενέργειας στην αγορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας.
Εξάλλου η Energean διαπραγματεύεται νέες συμβάσεις στην ισραηλινή αγορά και σχεδιάζει να υποβάλει σχέδιο ανάπτυξης για τα πεδία Karish και Tanin τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.
Η εμπέδωση του ανταγωνισμού ήταν ο κύριος στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης όταν αναθεώρησε τις κανονιστικές της πολιτικές που διέπουν τη βιομηχανία φυσικού αερίου το 2015.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Israel Electric κατέβαλε κατά μέσο όρο 5,22 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια φυσικού το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Noble Energy.
Η Noble κατέχει σημαντικό μερίδιο και εκμεταλλεύεται το πεδίο Tamar.
Η Noble και η Israel Delek Group πούλησαν τα μικρότερα πεδία φυσικού αερίου Karish και Tanin και μείωσαν τη συμμετοχή τους στο Tamar προκειμένου να αναπτύξουν το κοίτασμα Leviathan, που είναι το μεγαλύτερο στο Ισραήλ.
Η Energean αγόρασε τα πεδία Karish και τον Tanin από την Delek και τη Noble το 2016 για περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια και την απόκτηση μελλοντικών δικαιωμάτων.
Η πρώτη διεθνής ελληνική εταιρία έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, έως το 2020, επισημαίνει το Bloomberg.
Τα δύο πεδία διαθέτουν περίπου 68 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την εταιρεία, που ισοδυναμεί με το ένα πέμπτο του μεγέθους του Tamar.
Υπενθυμίζεται, πως .η Energean έχει ήδη συνεταιριστεί με την ισπανική Repsol για τις έρευνες στα Ιωάννινα και την Αιτωλοακαρνανία.
Bookmark and Share