Διέρρευσαν οι κανονισμοί του Facebook σχετικά με τις αναρτήσεις που περιέχουν βία, κακοποίηση και σεξ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Διέρρευσαν οι κανονισμοί του Facebook σχετικά με τις αναρτήσεις που περιέχουν βία, κακοποίηση και σεξ

 
  • Και η ετυμηγορία είναι ότι... σχεδόν όλα επιτρέπονται!


Χτες, Κυριακή, ο Guardian αποκάλυψε ορισμένα έγγραφα που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν τις οδηγίες με τις οποίες... λειτουργεί το Facebook, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχει αυτή την στιγμή. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για το τι πρέπει να εμφανίζεται σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στις επιφάνεια τέτοιου είδους έγγραφα που δείχνουν τις επίσημες οδηγίες που ακολουθεί η εταιρεία.

Ο οδηγός περιέχει παραδείγματα από τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται περιεχόμενο που περιέχει βία ή σεξ. Μέχρι εδώ ακούγονται όλα πολύ λογικά, μόνο που οι οδηγίες με τις οποίες λειτουργεί το Facebook μοιάζουν αμφιλεγόμενα. Τι εννοούμε με αυτό; Σύμφωνα με τα έγγραφα που πήρε στα χέρια του ο Guardian το Facebook δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείχνει εικόνες ή βίντεο από ένα παχουλό παιδί να τρώει ξύλο ή με βίντεο από ανθρώπους που κάνουν κακό στον εαυτό τους, επειδή το κοινωνικό δίκτυο δεν θέλει να «λογοκρίνει ή να τιμωρεί ανθρώπους σε σύγχυση».

Μπορεί οδηγίες για το πως να σπάσεις το λαιμό κάποιου να θεωρούνται αποδεκτές, αλλά οποιαδήποτε απειλή απέναντι στον Τραμπ απαγορεύεται. Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, βίντεο από εκτρώσεις επιτρέπονται (όσο δεν δείχνουν γυμνό), ενώ γενικά το γυμνό επιτρέπεται στα πλαίσια της τέχνης, εκτός αν είναι digital εικόνα.

Άλλα πράγματα που επιτρέπονται σύμφωνα με το Facebook είναι εικόνες κακοποίησης ζώων, αλλά και οι βρισιές, αφού όπως αναφέρει ένα από τα έγγραφα που διέρρευσε «οι άνθρωποι χρησιμοποιούν εχθρική γλώσσα για να εκφράσουν την αγανάκτησή του διαδικτυακά».

«Οι άνθρωποι συχνά εκφράζουν την περιφρόνησή τους ή την διαφωνία τους απειλώντας ή ζητώντας βία με γενικά επιπόλαιους και όχι σοβαρούς τρόπους», αναφέρουν τα έγγραφα.

Φυσικά, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε απορήσει από τις συγκεκριμένες οδηγίες.
Bookmark and Share