Independent: "Το Facebook ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Independent: "Το Facebook ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες"

  • Το Facebook μπορεί να ακούει τις συνομιλίες κάποιου όλες τις ώρες, υποστηρίζει μια καθηγήτρια, ειδικός των τηλεπικοινωνιών, τονίζοντας ότι η εφαρμογή μπορεί να συγκεντρώνει πληροφορίες για το τι λένε οι χρήστες...


Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει και το ίδιο το Facebook, υποστηρίζοντας ότι η..εφαρμογή όντως ακούει ότι συμβαίνει αλλά μόνο για να γνωρίζει τι ακούει και τι βλέπει ο χρήστης και να κάνει προτάσεις για σχετικές αναρτήσεις.

Σύμφωνα με τον Independent, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πριν από λίγο καιρό, η καθηγήτρια επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, Kelli Burns, ανέδειξε αυτή τη δυνατότητα.

Η καθηγήτρια είπε ότι αυτό το εργαλείο μοιάζει να χρησιμοποιεί τα ηχητικά που συγκεντρώνει και δεν το κάνει απλά για να βοηθάει τους χρήστες, αλλά μπορεί να το κάνει όπως είπε για να ακούει τις συνομιλίες και να χρησιμοποιεί για να εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις.

Αν και η καθηγήτρια είπε ότι δεν υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία ότι το Facebook ακούει τις συνομιλίες εάν το έκανε δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν.

Οι ισχυρισμοί της καθηγήτριας συνάδει με αναφορές στο διαδίκτυο που επισημαίνουν ότι οι χρήστες άρχισαν να δέχονται διαφημίσεις σχετικές με θέματα που συζητούσαν στο τηλέφωνο.


Η ίδια η εταιρεία έχει πει ότι ακούει τα ηχητικά και συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες αλλά αυτά τα δύο δεν πρέπει να συνδέονται και ξεκαθαρίζει ότι οι ήχοι που ακούει δεν χρησιμοποιούνται για να αποφασίζει η εταιρεία τι θα εμφανίζεται στις σελίδες των χρηστών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στον Independent ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα για να στέλνει σχετικές διαφημίσεις στις σελίδες των χρηστών.

Οι διαφημίσεις προωθούνται στις σελίδες των χρηστών με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δημογραφικές πληροφορίες και όχι με βάση τη συλλογή φωνητικών δεδομένων, πρόσθεσε.

Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται μόνο στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το να κλείσει κάποιος το μικρόφωνο είναι εύκολο και στις «οδηγίες» της σελίδας περιγράφεται ο τρόπος, αλλά τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας δεν είναι εύκολο να περιοριστούν είναι χαρακτηριστικό ότι η βελγική αστυνομία πρόσφατα προειδοποίησε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν «τη γραμμή συναισθημάτων» του Facebook εάν δίνουν αξία στην ιδιωτικότητά τους.
Bookmark and Share