Τελευταία πτήση για τα θρυλικά φωτογραφικά Φάντομ (RF-4E) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τελευταία πτήση για τα θρυλικά φωτογραφικά Φάντομ (RF-4E)

  • Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 μοίρας τακτικής αναγνώρισης και η απόσυρση των τελευταίων αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 πτέρυγα μάχης, στην αεροπορική βάση Λάρισας.

«Το RF-4 ολοκληρώνει με... επιτυχία τον κύκλο του στην πολεμική Αεροπορία. Ένα αεροσκάφος που προσέφερε επί 40 σχεδόν χρόνια τις πολύτιμες υπηρεσίες του, εκτελώντας 98.000 ώρες πτήσης, συνδράμοντας αποτελεσματικά στην αποστολή της πολεμικής αεροπορίας, να φυλάσσει τους ελληνικούς αιθέρες και μαζί με το στρατό ξηράς και το πολεμικό ναυτικό να συμβάλλει στην άμυνα και την ακεραιότητα της χώρας» επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Δεν αποχαιρετούμε απλά ένα μηχάνημα που θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτούς που δεν αντικαθίστανται, στους δώδεκα πεσόντες που θυσιάστηκαν φέροντας στο στήθος το έμβλημα της 348 μοίρας, τόσο με RF-4, όσο και με προηγούμενα αεροσκάφη της μοίρας», επισήμανε.

«Το RF-4 για 40 περίπου έτη κατείχε περίοπτη θέση στην επιχειρησιακή μας σχεδίαση, ένα ρόλο που καλούμαστε σήμερα να κατανείμουμε στον λοιπό αεροπορικό στόλο», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
Αναφερόμενος στο έργο της 348 MTA μίας από τις αρχαιότερες μοίρες της πολεμικής αεροπορίας και μοναδικής σε αποκλειστικό ρόλο τακτικής αναγνώρισης.
Ο αρχηγός ΓΕΑ διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Με σεβασμό στην ιστορία μας κρατάμε μια χρυσή σελίδα για εκείνους, που θυσίασαν τη ζωή τους στην εκπλήρωση του καθήκοντος, έτσι ώστε να μάθουν και να διδαχθούν και αυτοί που θα έρθουν, οι αγέννητοι, πως αυτός εδώ ο τόπος δεν γεννά μόνο ιδέες, αλλά και ανθρώπους που τις υπηρετούν πιστά μέχρι τέλους».

Σχηματισμός RT-33A
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο διοικητής της 1ης στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Τερζάκης , η ειδική γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, ανώτατοι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας, αντιπροσωπείες αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, επίτιμοι αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ και του ΑΤΑ, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών, ακόλουθοι Άμυνας και αεροπορικοί ακόλουθοι ξένων χωρών, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας το οποίο έχει υπηρετήσει στην 348 ΜΤΑ, καθώς και πλήθος κόσμου.
Bookmark and Share