Πανελλήνιες 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αντίστροφη μέτρηση - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αντίστροφη μέτρηση

  • Πρεμιέρα στις 6  Ιουνίου για τις  Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ. 


Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2017 πριν η αντίστροφη μέτρηση, ξεκινήσει:

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα


Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017 των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).

Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις των Πανελληνίων 2017 ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6). Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων των Πανελληνίων 2017 έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2017 θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Στις αίθουσες έως τις 8 π.μ.

Φέτος οι υποψήφιοι διεκδικούν συνολικά 70.726 θέσεις, από τις οποίες οι 43.758 στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ. Οι εξετάσεις θα αρχίζουν στις 8.30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο του εξεταζομένου, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στιλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα και γεωμετρικά όργανα. Οποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να... ξεγελάσουν τους επιτηρητές τους, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές κυρώσεις και το πιθανότερο είναι να του μηδενίσουν το γραπτό. Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και την αντιγραφή. Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29 Ιουνίου και η ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και αφορούν όσους απουσίασαν τον Ιούνιο λόγω σοβαρού προβλήματος.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου και η ανακοίνωση των βάσεων 2017 στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα. Δείτε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επαναληπτικές εξετάσεις.