Βρετανία: 36 ώρες πριν τις εκλογές ...στη σκιά της τρομοκρατίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Βρετανία: 36 ώρες πριν τις εκλογές ...στη σκιά της τρομοκρατίας.



  • Πληγωμένη η Τερέζα Μέι βαδίζει προς τις κάλπες της Πέμπτης.



Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, πήρε την απόφαση για πρόωρες εκλογές, την ώρα που οι..δημοσκοπήσεις της έδιναν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Εργατικών. Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες την Πέμπτης, 8 Ιουνίου, δείχνουν πως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως υπολόγιζε.

Πριν από λίγους μήνες ήταν δεδομένο πως η Μέι θα μπορούσε να ενισχύσει την κυβερνητική της πλειοψηφία και να διαπραγματευθεί το Brexit με την ΕΕ, από θέση ισχύος.

Ωστόσο, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο δείχνουν να αλλάζουν τα δεδομένα.
Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν έχουν ψαλιδίσει τη διαφορά σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς η Μέι μοιάζει να χάνει την εμπιστοσύνη πολλών Βρετανών πολιτών.

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της προσπάθησε να παρουσιαστεί πιο σκληρή από ποτέ και προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές σε ζητήματα ασφάλειας, ανοίγοντας ωστόσο με αυτό τον τρόπο μία παράλληλη συζήτηση για ζητήματα δημοκρατικότητας.
Στα αρνητικά για τη Μέι είναι ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θυμήθηκαν πως στο διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών απέλυσε χιλιάδες αστυνομικούς. Ο Κόρμπιν μάλιστα συντάχθηκε με όσους εξαιτίας αυτού του γεγονότος την καλούν να παραιτηθεί.

Οι δημοσκοπήσεις
Την ίδια ώρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να χάσει την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων για 21 έδρες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov.
H έρευνα δείχνει ότι οι Συντηρητικοί θα εξασφαλίσουν 305 έδρες, λιγότερες απ’ όσες κέρδισε ο Ντέιβιντ Κάμερον και απ’ τις 326 που χρειάζεται για να περνά άνετα νόμους στη Βουλή.
Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να λάβει 268 έδρες -από 261 που προβλεπόταν το Σάββατο.
Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευθούν, η επόμενη μέρα στη Βρετανία θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη, την ώρα που πληθαίνουν και οι φωνές σχετικά με το αν η απόφαση για Brexit ήταν τελικά... σοφή.
Bookmark and Share