Η Apple ανακοινώνει το HomePod, το δικό της «έξυπνο» ηχείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Apple ανακοινώνει το HomePod, το δικό της «έξυπνο» ηχείο

  • Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι κατασκευαστές παρουσίαζουν τις δικές τους εκδοχές για τον «έξυπνο οικιακό βοηθό». Η Apple δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή στη μορφή του HomePod.


Με τον τρόπο αυτό το... Echo της Amazon αποκτά ακόμα έναν ανταγωνιστή, με το HomePod ουσιαστικά να υλοποιείται γύρω από τις ικανότητες της ψηφιακής βοηθού Siri. Η συσκευή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου WWDC, του συνεδρίου που διοργανώνει η Apple για τους developers.

Το HomePod έχει ύψος επτά ιντσών (δηλαδή κάτι λιγότερο από 18 εκατοστά) και σύμφωνα με την Apple αποτελεί «ένα καινοτόμο ηχείο ενώ επιπρόσθετα ενσωματώνει και λειτουργίες ψηφιακού βοηθού».

Το υφασμάτινο κάλυμμα του HomePod κρύβει μία σειρά ηχείων που έχουν διάταξη τέτοια ώστε ο ήχος να κατευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ επιπρόσθετα έχει την ικανότητα να «αναγνωρίζει» τον περιβάλλοντα χώρο και να κατευθύνει τον ήχο προς συγκεκριμένα σημεία.

Το HomePod τροφοδοτείται με μουσικά αρχεία από την συνδρομητική μουσική υπηρεσία Apple Music, με την οποία συνδέεται απευθείας. Διαθέτει συνολικά έξι μικρόφωνα «κρυμμένα» στο εσωτερικό του τα οποία συνεργάζονται με την ψηφιακή βοηθό Siri.

Πέρα από τον έλεγχο της μουσικής, μέσω του HomePod και φωνητικών εντολών μπορεί να γίνει ο έλεγχος οποιασδήποτε HomeKit συσκευής. Δηλαδή συσκευών όπως οι λάμπες φωτισμού Phillips Hue, οι θερμοστάτες Nest και άλλες «έξυπνες» οικιακές συσκευές. Όπως και στην περίπτωση του Echo της Amazon, για την ενεργοποίηση της Siri αρκεί να πεις τη φράση «Hey Siri», με την φράση εντολή να ακολουθεί.

Το HomePod θα κοστίζει 349 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Δεκέμβριο αρχικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Αυστραλία.
Bookmark and Share