Τα "σκουπίδια της οργής" ...και η μπόχα του λαϊκισμού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τα "σκουπίδια της οργής" ...και η μπόχα του λαϊκισμού.



Είναι συζητήσιμο αν θα πρέπει κανείς να δικαιολογήσει μία τέτοια απεργία, δεδομένου του προβλήματος που δημιουργεί.
Όμως οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων εργαζομένων έχει ένα «πάτημα». Είναι ίσως οι πιο χυδαία εξαπατημένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους υποσχέθηκαν μονιμοποίηση, τους διαβεβαίωσαν ότι θα παρακάμψουν ακόμη και το Σύνταγμα, που ορίζει ρητώς ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.


Οι αμαρτίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ, των συνδικαλιστών στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι... πολλές στο βάθος των δεκαετιών.

Οι λογικές συνδιαλλαγής με τις εκάστοτε κυβερνήσεις κυριαρχούσαν και οι ρουσφετολογικές πρακτικές διαμόρφωσαν μία νοοτροπία που αποτελεί την βαθύτερη ίσως πληγή στο σώμα του νεοελληνικού κράτους.

Τις ημέρες αυτές οι εργαζόμενοι στους δήμους, μεταξύ αυτών και εκείνοι της καθαριότητας και αποκομιδής σκουπιδιών για μία ακόμη φορά απεργούν.
Τα βουνά των απορριμμάτων και πάλι ομορφαίνουν την πόλη και το καλοκαίρι συνεχίζεται με τους καλύτερους όρους.

Είναι συζητήσιμο αν θα πρέπει κανείς να δικαιολογήσει μία τέτοια απεργία, δεδομένου του προβλήματος που δημιουργεί. Όμως οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων εργαζομένων έχει ένα «πάτημα». Είναι ίσως οι πιο χυδαία εξαπατημένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους υποσχέθηκαν μονιμοποίηση, τους διαβεβαίωσαν ότι θα παρακάμψουν ακόμη και το Σύνταγμα, που ορίζει ρητώς ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει άγνοια νόμου και όλοι αυτοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τους εξαπατά. Αν όμως συνέβαινε αυτό, η χώρα αυτή δεν θα ήταν η Ελλάδα που γνωρίζουμε.

Οι συμβασιούχοι αυτοί που έχουν το προκλητικό αίτημα της μόνιμης εργασίας, σε μία περίοδο που έχει εκλείψει ακόμη και η περιστασιακή, είναι το κοινό που χάιδεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο «στρατός» του.

Είναι όμως και μία ακόμη κατηγορία, έπειτα από τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τόσους άλλους, η οποία προδίδεται από την κυβέρνηση της Αριστεράς – χωρίς να αγνοεί κανείς τις ευθύνες όσων ρέπουν στην λαϊκιστική δημαγωγία, πιστεύουν σε τέρατα και δράκους και θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από άλλους.
Υπό μία έννοια, θα όφειλαν να μην τρώνε ό,τι τους σερβίρουν.

Τώρα, ανάμεσα στα βουνά των σκουπιδιών στις χωματερές των πόλεων, ο Σκουρλέτης, η Γεροβασίλη και οι άλλοι του υπουργείου Εσωτερικών και του Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται αντιμέτωποι με τα επίχειρα άλλης μίας επιχείρησης πολιτικής παραπλάνησης.
Οι μονιμοποιήσεις που υποσχέθηκαν δεν μπορούν να γίνουν, έστω και αν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο είπε να βρεθεί λύση στο θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου.

Και η ζωή συνεχίζεται - μέσα στα σκουπίδια…




Σ.Αν.
Bookmark and Share