Σιδηροδρομική σύνδεση με Βουκουρέστι αποκτά η Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σιδηροδρομική σύνδεση με Βουκουρέστι αποκτά η Θεσσαλονίκη

  • Το δρομολόγιο διάρκειας περίπου 18 ωρών θα εκτελείται μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πιο «κοντά» με το Βουκουρέστι φέρνει τη Θεσσαλονίκη το τρένο που θα συνδέει τις δυο πόλεις για τη θερινή περίοδο.
Το τρένο θα αναχωρεί από την.. πρωτεύουσα της Ρουμανίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 12.45 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου. Από τη Θεσσαλονίκη η αναχώρηση για Βουκουρέστι θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 23.10 το βράδυ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, το δρομολόγιο αυτό θα εκτελείται μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, δηλαδή περίπου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου (το τελευταίο δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου). Εντάσσεται όμως στο πλαίσιο της επανέναρξης των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του έτους και αφορούν στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Σκόπια και το Βελιγράδι και τη Σόφια.

Από την πλευρά του, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, «με την έναρξη του εβδομαδιαίου δρομολογίου επικυρώνεται και θεσμικά η αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης μας από τη γείτονα χώρα, και επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους Βαλκάνιους γείτονες μας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δρομολόγια έγιναν πράξη χάρη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών της Ρουμανίας, σε συνεργασία με την Ρουμανική Κρατική Εταιρεία Σιδηροδρόμων, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος και ανέλαβε τη φιλοξενία και την ξενάγηση των Ρουμάνων δημοσιογράφων, που βρέθηκαν στην πόλη το περασμένο Σάββατο 3 Ιουνίου, με στόχο την προβολή της.

«Ευχαριστούμε το Ρουμανικό Υπουργείο Μεταφορών για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία θα στηρίξουμε ως πόλη με όλες μας τις δυνάμεις» τονίζει σχετικά ο κ.Πέγκας, ενώ υπενθυμίζει ότι «το Βουκουρέστι υπήρξε μια από τις επιλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων μέσα στο 2015, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν οι βάσεις για μια σταθερή επικοινωνία και πολύμορφες επιχειρηματικές και τουριστικές ανταλλαγές των δύο πόλεων».
Bookmark and Share